|
 
Boligpris.dk

Forside > Gennemgang før et købGennemgang før et køb

Før et køb af en bolig har sælger normalt fået udarbejdet en tilstandsrapport. Sammen med tilstandsrapporten er der også udarbejdet et tilbud om en ejerskifteforsikring, hvor det er normalt, at køber og sælger hver betaler halvdelen af forsikringspræmien.

Det er frit for køber om han vil tegne forsikringen eller ej. Men alene det forhold, at forsikringstilbuddet er fremsat, gør at køber ikke kan påberåbe sig mangler ved ejendommen over for sælgeren. Og det er uanset, om det er mangler der er beskrevet i tilstandsrapporten eller om det er eventuelle skjulte fejl og mangler.

Man skal derfor være klar over, at hvis man ikke tegner ejerskifteforsikringen har man ingen steder at gøre eventuelle skjulte fejl og mangler gældende, mens man ved at tegne forsikringen har mulighed for erstatning i henhold til det, der står anført i forsikringspolicen.

Tilstandsrapporten kan give et godt indtryk af ejendommens beskaffenhed og bør derfor kigges grundigt igennem. Det kan ofte være en fordel at tage en fagmand med håndværksmæssig baggrund med på råd, idet han sandsynligvis er bedre er i stand til at vurdere omfanget af de enkelte anmærkninger i tilstandsrapporten. Du kan også kontakte en byggesagkyndig.

Man skal dog notere sig, at tilstandsrapporten kun er en visuel gennemgang af ejendommen. Der er således ikke foretaget undersøgelse af for eksempel tæppebelagte gulve, vægge bag møbler, rum som der ikke er adgang til og ikke mindst alle de tekniske installationer som centralvarmeanlæg, afløb, hårde hvidevarer og lignende.

Endvidere skal man være opmærksom på, at forhold der er normale for den pågældende ejendom ikke nødvendigvis behøver at være beskrevet som en fejl. For eksempel kan et 30 år gammelt tag godt være nedslidt og klar til udskiftning, uden at det er beskrevet som fejl, da dette vil være normalt for en ejendom med den alder.

Ejerskifteforsikringen vil som regel dække fejl og mangler, der er til stede i ejendommen, men som ikke er beskrevet i tilstandsrapporten og derfor typisk viser sig senere.

Det er også vigtigt at bemærke, at ejerskifteforsikringen kun dækker forhold inden for soklen. Det vil sige, at fejl ved for eksempel en swimmingpool, kloakinstallationer uden for huset, vandboringer og lignende ikke er dækket.
Warning: Use of undefined constant Forside - assumed 'Forside' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/interaktiv.dk/boligpris.dk/index.php on line 258

Du er her: Gennemgang før et køb - Alt om boligsøgning, boligkøb og boligsalg

Afdrag - Afdragsfrit_lån - Annuitetslån - Bopælspligt - Bruttoudgift - Deponering - Grundejerforening - Kurssikring - Obligationslån - Pantebrev - Realkredit - Salær - Skøde - Termin - Tingbog - Tingbogsattest - Tinglysning - Udbetaling - Vedtægter - Ydelse - Boligpris - lejebolig