|
 
Boligpris.dk

Forside > TilstandsrapportTilstandsrapport

Tilstandsrapporten og ejerskifteforsikringen udgør tilsammen Huseftersynsordningen. Sælger frigør sig fra sit 20-årige erstatningsansvar ved at benytte ordningen.

Tilstandsrapport:
Reglerne kræver, at sælger fremlægger en tilstandsrapport, et tilbud om en ejerskifteforsikring og forpligter sig til at betale halvdelen af forsikringens præmie.
Ordningen giver køber sikkerhed mod bygnings-mæssige overraskelser.

Huseftersynsordningen er et forsøg på at formalisere og minimere risikoen for begge parter i en bolighandel. Desværre er ordningen noget skæmmet af, at mange tilstandsrapporter bærer præg af sjusk, og at køberne generelt tror, at de har fået en forsikring, der dækker alle skavanker ved deres hus. Det er ikke tilfældet. Samtidig er to omkostningskrævende områder som vvs- og el-arbejde ikke omfattet af ordningen. Nogle forsikringsselskaber tilbyder dog at forsikre disse områder mod en højere præmie på ejerskifteforsikringen.

En tilstandsrapport er en rapport over en boligens skader. Tilstandsrapporten laves af en særlig byggesagkyndig, der gennemgår boligen og beskriver de steder, hvor boligen er i dårligere stand end tilsvarende boliger på samme alder.

Tilstandsrapporten fortæller dig om tilstanden og kvaliteten af boligen. Ved hjælp af et karaktersystem vurderer den byggesagkyndige bygningens forskellige elementer.

Karakterskalaen omfatter seks vurderinger:

IB: Ingen bemærkninger
KO: Kosmetiske skader
K1: Mindre alvorlige skader
K2: Alvorlige skader
K3: Kritiske skader
UN: Bør undersøges nærmere
Warning: Use of undefined constant Forside - assumed 'Forside' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/interaktiv.dk/boligpris.dk/index.php on line 258

Du er her: Tilstandsrapport - Alt om boligsøgning, boligkøb og boligsalg

Afdrag - Afdragsfrit_lån - Annuitetslån - Bopælspligt - Bruttoudgift - Deponering - Grundejerforening - Kurssikring - Obligationslån - Pantebrev - Realkredit - Salær - Skøde - Termin - Tingbog - Tingbogsattest - Tinglysning - Udbetaling - Vedtægter - Ydelse - Boligpris - lejebolig