|
 
Boligpris.dk

Forside > Sælg selv din boligSælg selv din bolig

Hvis du synes at det er alt for dyrt at få en ejendomsmægler til at sælge din bolig, så kan du vælge selv at gøre det. Der er rigtig mange penge at spare.

1) Find ud af hvad prisen skal være

Prisfastsæt boligen ved at holde øje med hvad lignende boliger sættes til salg for i dit lokalområde. Du kan også få en eller flere ejendomsmæglere til at give bud.

2) Billede og beskrivelse

Tag digitalbilleder og lav en god beskrivelse af boligen, få evt. inspiration fra boliger sat der er til salg andre steder. Der findes masser på nettet og i aviser. 

3) Markedsføring

Få lavet en god hjemmeside, sæt eventuel en annonce i lokalavisen eller sæt den til salg på robinhus.

4) Tilstandsrapport og ejerskifteforsikring

Få udarbejdet en tilstandsrapport, og samtidigt lavet et tilbud på ejerskifteforsikring. Bestil en bygningssagkyndig til at udarbejde tilstandsrapport og ejerskifteforsikring.Energimærkning er ikke en nødvendighed, men køber kan kræve det. 

5) Vis boligen frem

Vis selv boligen frem,

6) Skøde

Når køberen er fundet skal et betinget skøde udarbejdes, hvilket kan ske via et af de skødekontorer, som findes rundt om i landet. Det er sælger, der afholder udgiften til skødeskrivning, og køber der betaler omkostningerne ved tinglysning. 

Få indskrevet i skødet, at købers bank stiller en bankgaranti på den totale kontantpris, senest den dag de 6 dages fortrydelsesfrist udløber, med overførsel til sælgers bank på overtagelsesdagen. Købssummen frigives, når der foreligger anmærkningsfrit skøde.

7) Overlevering

På overtagelsesdagen skal vand, varme og el aflæses sammen med køber, så refusionsopgørelsen kan laves af den der også udarbejder skødet. Hertil udfyldes og underskrives måleraflæsninginden nøglerne til boligen udleveres. 

Hvis du stadig mener at papirarbejdet er uoverskuelig, så kan du hyre en boligadvokat til at tage sig af det. Selv om du skal betale honorar til ham, så er der stadig mange penge at spare.
Warning: Use of undefined constant Forside - assumed 'Forside' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/interaktiv.dk/boligpris.dk/index.php on line 258

Du er her: Sælg selv din bolig - Alt om boligsøgning, boligkøb og boligsalg

Afdrag - Afdragsfrit_lån - Annuitetslån - Bopælspligt - Bruttoudgift - Deponering - Grundejerforening - Kurssikring - Obligationslån - Pantebrev - Realkredit - Salær - Skøde - Termin - Tingbog - Tingbogsattest - Tinglysning - Udbetaling - Vedtægter - Ydelse - Boligpris - lejebolig