|
 
Boligpris.dk

Forside > Gode råd om elGode råd om el

Det er vigtigt, at man får tjekket elinstallationerne, inden man køber bolig. Mange elinstallationer er nemlig meget gamle. Man skal især være opmærksom, hvis man kigger på et ældre hus. Et forsænket loft, der er lavet uautoriseret, kan skjule et virvar af ledninger og sjuskede samlinger.

Når du står med skødet i hånden, har du ansvaret for alle installationerne, så det gælder om at finde fejlene og lave en aftale med sælger, inden handlen underskrives.

Tilstandsrapporterne omfatter ikke el. I rapporten kan der stå, at der "intet er at bemærke" til elinstallationerne. Det betyder blot, at den person, der har lavet rapporten, ikke kan udtale sig om el, fordi han ikke er autoriseret ellinstallatør. Hvis man er det mindste i tvivl, bør man lade en autoriseret elinstallatør kigge på installationerne inden hushandlen.

Se efter tegn på farlig el, før du skriver under:

1) Er der nye lofter eller forsænkede lofter?

2) Er der tegn på, at vægge er revet ned?

3) Er der unormalt mange stikkontakter i et rum?

4) Kommer der ledninger ned fra loftet eller ud fra væggen?

5) Er der tegn på sjusket gør-det-selv arbejde?

6) Er der brugt almindelige lampeledninger til udendørs lamper?

Hvad må man selv udføre af el-arbejde?

Hvis man skal arbejde på de faste elinstallationer, skal en autoriseret elinstallatør lave arbejdet. Det kan fx være, at der skal etableres nye stikkontakter, lampesteder eller afbrydere. En huskeregel er, at den faste elinstallation typisk er det, som du ikke må tage med dig, når du flytter. Det drejer sig om eltavler, dåser i loftet og ledninger i væggen. Hvis du ønsker at udskifte en eksisterende stikkontakt, så må du gerne selv udskifte den. Du må også opsætte og nedtage lamper, som forbindes til lofts- eller vægdåser. Du må også udskifte stikpropper og ledninger og lave andre reparationer på dine elapparater. Her er der nemlig ikke tale om faste elinstallationer.
Warning: Use of undefined constant Forside - assumed 'Forside' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/interaktiv.dk/boligpris.dk/index.php on line 258

Du er her: Gode råd om el - Alt om boligsøgning, boligkøb og boligsalg

Afdrag - Afdragsfrit_lån - Annuitetslån - Bopælspligt - Bruttoudgift - Deponering - Grundejerforening - Kurssikring - Obligationslån - Pantebrev - Realkredit - Salær - Skøde - Termin - Tingbog - Tingbogsattest - Tinglysning - Udbetaling - Vedtægter - Ydelse - Boligpris - lejebolig