|
 
Boligpris.dk

Forside > Hvad kan en boligadvokatHvad kan en boligadvokat

En boligadvokat sørger for at alt går retmæssigt til i forbindelse med en bolighandel, normalt for den der køber.

Hvis du selv vælger at stå for boligsalget og herved spare en masse penge på ejendomsmægler, så kan du hyre en boligadvokat til at stå for alt papirarbejdet. Det er de færreste, som selv har stor erfaring i at handle bolig. Der kommer hele tiden ny lovgivning man skal have styr på. Det kræver specialistviden at sikre en tryg handel både for sælger og køber.

En boligadvokaten har styr på alt det juridiske og kan fremskaffe alle de nødvendige dokumenter. Der er rigtig mange fælder man kan ryge i når man skal købe en boligen, så det kan være meget dyrt ikke er hente professionel hjælp. Hvis der er tale om et hus, kan boligadvokaten også rådgive sælger om fordelene ved at  rekvirere en tilstandsrapport med henblik på et tilbud om en ejerskifteforsikring til køber. Sælger forestår ved denne salgsform selv al markedsføring og fremvisning. 

Før du går til advokaten, er der en række ting, du skal undersøge og overveje.

 • Vælg en advokat med speciale i boligrådgivning
  Nogle advokater har specialiseret sig i bolighandel. Det er en fordel at vælge en boligadvokat, som har erfaring og ekspertise inden for området. Det spare en masse tid og dermed penge.
 • Advokaten skal oplyse om pris
  Advokaten er forpligtet til at give dig oplysning om de vigtigste elementer i sin bistand og størrelsen af honoraret, eller alternativt angive måden, det vil blive beregnet på. Det skal han gøre af egen drift og på skrift.
 • Undersøg, hvilken bistand som er dækket i salæret
  Hvis der er annonceret med en særlig lav pris, kan det hænge sammen med, at advokaten for eksempel ikke rådgiver om finansieringen af boligkøbet. Prisen på køberådgivning fra en advokat er i dag typisk afhængig af boligens prisniveau og rådgivningens omfang.
 • Klarlæg dine forventninger
  Hvis advokaten og kunden går skævt af hinanden, er det ofte fordi, deres forventninger til sagens forløb ikke er afstemt. Inden du kontakter advokaten, er det derfor en god ide, at du gør dig nogle overvejelser, og så sørge advokaten om det passer med de forventninger ham har.
 • Få en skriftlig aftale
  Få advokaten til at nedskrive pris, krav og forventninger i et dokument.

 
Warning: Use of undefined constant Forside - assumed 'Forside' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/interaktiv.dk/boligpris.dk/index.php on line 258

Du er her: Hvad kan en boligadvokat - Alt om boligsøgning, boligkøb og boligsalg

Afdrag - Afdragsfrit_lån - Annuitetslån - Bopælspligt - Bruttoudgift - Deponering - Grundejerforening - Kurssikring - Obligationslån - Pantebrev - Realkredit - Salær - Skøde - Termin - Tingbog - Tingbogsattest - Tinglysning - Udbetaling - Vedtægter - Ydelse - Boligpris - lejebolig